Jaguar XKR - S


Solečnost Jaguar se pyšní tím, že může oznámit veřejnosti vývoj speciálního dodatku k řadě sportovním vozů XK – je jím nový model XKR-S.

Jaguar XKR-S je sportovní coupé s odlehčenou karosérií, který udává sportovním modelům Jaguar nový rozměr. Je to nejrychlejší model XK, který v sobě kombinuje vysoký výkon s neuvěřitelnou dynamikou a elegantním luxusem. Nový XKR-S je považován za skutečně unikátní model společnosti Jaguar.

Nový XKR-S bude dostupný je pouze v Evropě. Celkem bude vyrobeno limitované množství 200 vozů, z nichž 50 je určeno pro trh ve Velké Británii. Model XKR-S je nadstavbou vysoce hodnoceného modelu XKR a nabízí ještě zajímavější jízdní zážitky pro řidiče.

XKR-S je poháněn 4,2 litrovým přeplňovaným osmiválcem. Jeho nejvyšší rychlost je elektronicky omezena na 280 km/h, což je o 30 km/h více než u modelu XKR. Tato rychlost je výsledkem překalibrovaného řízení motoru, vylepšené aerodynamiky a snížené hmotnosti. Jako kompenzaci tohoto vyššího výkonu byl zabudován vysoce výkonný brzdový systém Alcon R. Jedná se o nejvýkonnější brzdový systém, kterým kdy modely Jaguar disponovaly. Model XKR-S bude k dispozici v barvě Ultimate Black s kontrastním zakončením přední mřížky chladiče, bočních prahů a bočních průduchů.

Zatímco veškeré změny exteriéru byly podřízeny zvýšení výkonu a dynamiky, specifikace v interiéru zajišťují vysokou úroveň luxusu. Kožené obložení v barvě Charcoal s dvojitým kontrastním prošíváním Ivory, kožená sedadla i povrch přístrojové desky, středové konzoly, vnitřních výplní dveří a zadními bočními panely splňují i ty nejvyšší požadavky na luxus.

Jaguar XKR-S byl poprvé představen veřejnosti 4. března na Mezinárodním autosalónu v Ženevě a v prodeji bude od léta 2008.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Nový motor V8 pro BMW M3

Společnost Land Rover představila koncept LRX